Инновации - критерий общественного развития - Saitqosimov, Akbar (Джизакское инновационное образование, 2021)
Фуқаролик жамиятини барпо этиш шароитида ижтимоий ҳаётнинг барча соҳаларини инновацион ривожлантириш муҳимдир. Бу жараён орқали жамият замонавий тараққиётини таъминлаш муаммосини илмий жиҳатдан ўрганиш долзарб моҳият касб этади. Бугунги ижтимоий-иқтисодий ривожланиш даврида инновация тушунчаси кенг қўлланилмоқда, унинг жамият ривожидаги ўрни юксалиб, ижтимоий ҳаётда муҳим қадриятга айланиб бормоқда. Ижтимоий ҳаётда прогрессив ўзгаришларни таъминлаш, жамиятни янгилаш ва модернизация қилишда асосий омиллардан бири сифатида инновациялар мамлакат тараққиётида муҳим роль ўйнайди.