УИЛЬЯМ ФОЛКНЕР ИЖОДИДА ОНГ ОҚИМИ ФЕНОМЕНИ - Umrzakov, Islom (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Фолкнер ўз асарларида онг оқими таҳлили усулидан фойдаланиш билан дунёни идрок этишда мумкин бўлган барча оттенкаларни ўз қаҳрамонлари орқали ўқувчига етказиб беришга ҳаракат қилади. Шунинг учун Уильям Фолкнер ижоди танқидчилар томонидан чуқур мунозаларга сабаб бўлади. Шунга қарамай,унинг асарларида инсоннинг маънавий, руҳий, ғайритабиий ҳолатлари мукаммал тасвирланади. Ушбу мақолада Фолкнернинг воқеликни бадиий ривожлантириш усули, моддий ва тасвирий воситаларни танлашдаги ўзига хослиги таҳлил қилинади.