QARAQALPAQ TILINDE “ERKEK” KONSEPTOSFERASINIŃ KONTEKSTLERDE QOLLANILIWI: QARAQALPAQ TILINDE “ERKEK” KONSEPTOSFERASINIŃ KONTEKSTLERDE QOLLANILIWI - Kurbanbaeva, Dilafruz (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2025)
Búgini kúnde antroposentik baģdarlarda gúzetiwler alɪp barɪw zamanagóy til biliminiń tiykarģi màselelerinɪń birine aylandɪ. Antroposentik analiz kórinisleri, tiykarɪnan tekst izertlewine baģishlanģan islerde kózge kórinedi. Dúnya til biliminiń lingvopragmatika, lingvokutorologiya,kognitiv til bilimi, psixolinvistika,neyrolingvistika,etnolingvistika,diskurs talqɪlaw kibi baģdarlarda shaxs faktorɪ izertlew obektinɪń orayɪna aylandɪ. Bul tarawlardɪń júzege keliwinde pànde insandɪ jànede tereńirek úyreniw hàmde lingvistikalɪq iskerligin shaxs faktorɪ menen birgelikte jarɪtɪw xàreketleri menen baylanɪsli ekenligin kóriwge boladɪ.