A ЛИНГВИСТИК ҚОБИЛИЯТ ЧЕТ ТИЛ КОММУНИКАТИВ КОМПЕТЕНЦИЯСИНИНГ АСОСИЙ ТАРКИБИЙ ҚИСМИ СИФАТИДА: ЛИНГВИСТИК ҚОБИЛИЯТ ЧЕТ ТИЛ КОММУНИКАТИВ КОМПЕТЕНЦИЯСИНИНГ АСОСИЙ ТАРКИБИЙ ҚИСМИ СИФАТИДА - Пардаева, Диёра (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Ушбу маколада талабаларда лингвистик компетенциянинг қайси компонентлари талабалар орасида кам ривожланганлигини ва қайси бири секин ривожланаётганини ёки умуман ривожланмаслигини аниқлашга ҳаракат қилинган шунингдек лингвистик компетенциянинг лексик – грамматик компоненти талабанинг мураккаблигига мос келадиган, ўрганилаётган тилнинг грамматик соҳасида муайян лексик бирликлардан фойдаланиш қобилиятини белгилашига оид манбаларни тақдим этдик.