A БОЛАЛАР АДАБИЁТИ АДАБИЙ ҲОДИСА СИФАТИДА: БОЛАЛАР АДАБИЁТИ АДАБИЙ ҲОДИСА СИФАТИДА - Хайруллаева, Хайруллаева (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Ушбу тезис мақола болалар адабиётининг асосий хусусиятлари сирасига эзгулик ва ёвузлик ўртасидаги кураш, бу икки тушунчанинг ҳар бирига хос хусусиятлар ҳамда асар сўнгида эзгуликнинг ёвузлик устидан ғалаба қозониши, шунингдек, болалар ва ўсмирлар учун яратилган бадиий, илмий, оммабоп ва публицистик асарлар айнан болалар адабиётининг асосини ташкил этади.