RETSIPROKLIKNING SINTAKTIK QURILMALARDA IFODALANISHI: RETSIPROKLIKNING SINTAKTIK QURILMALARDA IFODALANISHI - Sharipov, Bobur (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2025)
Til – inson tafakkuri mahsuli bo‘lib, undagi grammatik qurilmalar turli ma’no munosabatlarini ifodalashda muhim rol o‘ynaydi. Ana shunday grammatik munosabatlardan biri retsiproklik, ya’ni o‘zaro harakatni ifodalash vositalaridir. Retsiproklik hodisasi har qanday til uchun xos bo‘lib, u subyektlar o‘rtasidagi o‘zaro aloqadorlikni, harakatning ikki yoki undan ortiq shaxs tomonidan bir-biriga qaratilganligini bildiradi.