MODANING KELIB CHIQISH TARIXI - S.B.Yadigarova, S.B.Yadigarova (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Bu maqola insoniyat tarixida modaning yaratilishi tarixi haqida bo’lib, unda uning kelib chiqish sabablari, modaning yaratilishdagi guruh turlari, kolleksiya to’plamlari ,uning taraqqiyotining asosiy bosqichlari haqida yozilgan.”Haute couture “ va “Pret-a-porter” kolleksiya to’plamlari haqida tushuncha berilgan.