O`ZBEKISTONDAGI VA XALQARO MEHMONXONALAR SERVISI - Hamdamova, Hilola (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Mehmonxonalar aslida azal-azaldan tunash uchun yotoqxona vazifasini bajarib kelgan. Bugungi kunga kelib mehmonxonalar nafaqat yotoqxona balki, barcha servis turlarini o`z ichiga qamrab olmoqda. Dunyoda mehmonxonalar juda ko`p va biz ularning faqatgina eng hashamatlilarini taniymiz holos. Shuning uchun ham mehmonxonalarga katta-kichikligi va mijozlarga ko`rsatadigan servisiga qarab yulduzlar taqdim etiladi. Xalqaro mehmonxonalar O`zbekistondagi mehmonxonalarga nisbatan ancha rivojlangan va ularda mijozlarga xizmat ko`rsatish ham anchagina yuqori talablarga javob bera oladi. Biz ushbu maqolamizda xalqaro mehmonxonalar va O`zbekistondagi eng nufuzli mehmonxonalar haqida ilmiy tadqiqodlar amalga oshirdik va mijozlar bilan so`rovnomalar olib bordik.