ФИТОНИМ КОМПОНЕНТЛИ ФРАЗЕОЛОГИК БИРЛИКЛАРНИНГ СТРУКТУРАВИЙ ХУСУСИЯТЛАРИ - Зоҳидова, Севара (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Маълумки, замонавий тилшунослик доирасида фразеологик бирликларни турли жиҳатдан ўрганиш фаннинг мавжуд муаммоларига ечим тақдим этишда аҳамиятга моликдир. Шу боисдан ушбу мақолада фитоним компонентли фразеологик бирликларни структуравий, семантик жиҳатдан таҳлил этган ҳолда уларнинг мавзувий гуруҳларини шакллантиришга харакат қиламиз.