Chingiz Aytmatov - umumplanetar miqyosdagi yozuvchi - Iskandarova, Aybibi; Nafisa Amanlikova, (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ushbu maqolada Chiniz Aytmatov asarida falsafiy ruhning ustunligi, bu yozuvchining obrazlar tasvirida, ya‘ni odam va olam tasvirining ko‘pqatlamligida, tarixning singdirilishida, tragik vaziyatlarning yaratilishida ko‘rinadi. Maqolada yozuvchi uslubining shu jihatlari haqida fikr bildiriladi.