ИКРОМОВ ИСОМИДДИН ИКРОМОВИЧ таваллудининг 70 йиллиги муносабати билан унинг ёрқин хотирасига бағишланган эъзозлаш мақсадида юзага келган эътироф ва эҳтиром мақолалар жамланмаси - Jurayev, murodulla (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Мазкур тўплам Вазирлар Маҳкамасининг 2021 йил 2 мартдаги 78–Ф сон фармойиши билан тасдиқланган “Ўзбекистон Республикаси халқаро ва республика миқёсида ўтказиладиган илмий ва илмий-техник анжуманлар режаси”га киритилган буйруғининг 2-иловасига мувофиқ Абдулла Қодирий номидаги Жиззах давлат педагогика институтида Ўзбекистон Халқ маорифи аълочиси, филология фанлари номзоди, доцент Икромов Исомиддин Икромович таваллудининг 70 йиллиги муносабати билан унинг ёрқин хотирасига бағишланган “Ўзбек тили услубиятининг долзарб масалалари” мавзусидаги Республика илмий-амалий анжумани материалларининг I шуъбаси асосида тайёрланди. Ушбу китоб орқали доцент Икромов Исомиддин Икромовичнинг ҳаёт йўли, ижодий фаолияти ҳақида муайян тасаввур ҳосил қилиш мумкин. Зеро олим бундан кўп эътироф ва эҳтиромга лойиқ.