QADRING BALAND BO‘LSIN, ONA TILIM! - Qosimjonova, Aziza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Til har bir millatning ulkan boyligi, dunyoda mavjudligining timsoli, bebaho mulki, o‘zligi, qalbi va ovozi hisoblanadi. Har bir xalqning o‘z vatani, oilasi bo‘lgani kabi urf-odatlari, tarixi, qayg’u-hasratlari, orzu-armonlari bir so‘z bilan aytganda o‘zligi aks etgan betakror, jonajon tili ham albatta bo‘ladi. Suvsiz daryo bo‘lmaganidek, tilsiz millat ham mavjud bo‘lmaydi.