ANTON PAVLOVICH CHEXOVNING "SOYLIKDA " HIKOYASI - Yodgorova, Shahnoza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Bu ijodkor 19 - asrning 80- yillarida yashab o’tgan. Hammamizga ma’lumki, bu davrlar mustabid hokimyatining zulmi ostida o’tgan. Hatto bu zulmning daxshatlarini o’z ko’zi bilan ko’rgan Chexov, bularni o’zining asarlariga singdirgan. Bu asarlarda hayot faqat zulmdan iborat emasligini alohida ta’kidlash maqsadida hayotning ikkala tomonini ham yoritib o’tganligini , o’zining asarlarida aks ettirgan.