ЎЗБЕК ТИЛИДА -МА АФФИКСИНИНГ ФАОЛЛАШУВИГА ДОИР - Абдижаббор, Усманов (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Ҳар бир тилда бўлганидек, ўзбек тилида ҳам морфоролик, яъни ўзакка сўз ясовчи қўшимча қўшиш йўли билан сўз ясаш маҳсулдор усуллардан биридир. Шуниси ҳам борки, тиллар ўз бисотидаги барча сўз ясовчи элементлардан бир хил даражада фойдаланавермайди. Бунга кўра, у ёки бу тилда фаол бўлмаган сўз ясовчи қўшимчалар борлиги қайд этилади. Ўзбек тилимизни –ўзбек тилини олиб кўрайлик. Маълум бўлишича, ўзбек тилида 402 та қўшимча мавжуд экан