Ona tili darslarida o‘quvchilarning matn yaratish ko‘nikmalarini shakllantirish - almamatova, shahnoza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Ushbu maqolada Ona tili o‘qitishning bosh maqsadi o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, ijodiy fikr mahsulini yozma, og‘zaki shakllarda to‘g‘ri, ravon ifodalash ko‘nikmalarini shakllantirish ekanligi interaktiv usullar yordamida yoritilgan.