АКСИОЛОГИК МОДАЛЛИК ЎЗБЕК ТИЛШУНОСЛИГИНИНГ ТАДҚИҚ ОБЪЕКТИ СИФАТИДА - Boymatova, Dilnoza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Мақолада тилшунослик соҳасида ўзининг объекти ва предметига эга бўлган, субъектнинг шахсий муносабатини қадрият семасига эга лексемалар орқали ифодалайдиган, семантик-синтактик категория сифатида талқин қилинаётган аксиологик модалликнинг тилшуносликда, хусусан, ўзбек тилшунослигида ўрганилиши бўйича фикр-мулоҳазалар баён этилган.