ТАРСИЪ БАДИИЙ САНЪАТИНИНГ ЛИНГВОПОЭТИК ТАҲЛИЛИ - Usmonov, Aslam (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Ушбу илмий мақолада бадиий санъатлардан бири тарсиънинг туркий адабиётда қўлланиши лингвистик поэтика масалалари аспектида ёритиб берилган. “Девону луғотит турк” асарининг лингвопоэтика тарихини ўрганишдаги муҳим ўрни далиллар асосида кўрсатиб берилишига ҳаракат қилинган. Асар материалларининг тилшунослик ва адабиётшунослик учун аҳамиятли томонлари қайд этилган.