O‘QITUVCHILIK KASBI VA UNING “IKKI ESHIK ORASI” ROMANIDAGI TALQINI - Isroilov, G`ayrat (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2023)
O‘qituvchilik kasbida o‘tmishimizning boy ma’naviy merosi, ulug‘ mutafakkirlarimizning ilg‘or ta’limoti, tafakkur durdonalari mujassamlashganki, ular ma’naviy-axloqiy tarbiyada muhim va qimmatli manba hisoblanadi. Chunki, o‘qituvchi shaxsida o‘tmish ma’naviy-axloqiy tafakkuri ilm-ma’rifat, ta’lim-tarbiya sohasidagi benazir fikrlar, axloqiy qarashlar bugungi taraqqiyot uchun ham, yosh avlod kamoloti uchun ham nihoyatda ahamiyatlidir.