ONOMASTIKANI O’QITISH UCHUN LINGVISTIK MASHQLAR YARATISH - Abduvaliyeva, Dilnoza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Mazkur maqolada ona tili darslarida onomastik birliklarni Pirimqul Qodirovning “Avlodlar dovoni” [1] asari matni asosida o’qitish xususida fikr yuritamiz. Pirimqul Qodirovning “Avlodlar dovoni” asarining birinchi bobi “Agra. Hamidabonu arosatda” deya nomlangan bo’lib, mazkur bobda qo’llanilgan onomastik birliklarni ko’rib chiqamiz. )