“MAHBUBUL-QULUB” DA AXLOQI ZAMIMA XULQLARNI IFODALOVCHI SO‘ZLARNI O’QITISH METODLARI - Abduganiyeva, Marjona (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2023)
“Mahbub ul-qulub”ning ikkinchi qismida Alisher Navoiy “yaramas xulqlar, maqtovga noloyiq xulqlar” haqida firklari bayon qilinadi. Ushbu faslda asarda keltirilgan “zamima xisol” – maqtovga noloyiq xulqlar, sifatlar va iboralarni leksik va semantik jihatda tahlil etamiz.