O‘QUVCHI MA’NAVIY OLAMI NAVOIY HAYOTI VA IJODINI O‘RGANISHDAGI O‘ZIGA XOSLIKLAR - Isroilov, G`ayrat (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2023)
Alisher Navoiyning badiiy barkamol asarlariga bo‘lgan qiziqish uning hayotlik chog‘ida boshlangan edi. Shoir zamondoshlarining asarlarida o ‘rtaga tashlangan va samimiyat bilan yo‘g ‘rilgan fikru mulohazalar navoiyshunoslik debochasini boshlab berdi. O ‘sha qutlug‘ an’ana oradan kechgan besh asrdan ziyodroq davr ichida turli ko‘rinishlarda yashab keldi. Alisher Navoiy ijodiyotini chinakkam ilmiy tadqiq qilishda jahon adabiyotshunosligi erishgan muvaffaqiyati g’oyat ibratlidir. M a’daniy merosga ilmiy munosabat tufayli o‘tmish klassiklari, jum ladan , Alisher Navoiy qoldirgan m a’naviy xazinani kashf qilish, uni ilmiy ravishda chuqur o‘rganish zarur, bu zamon talabi.