SINONIMLARNING STILISTIK XUSUSIYATLARI - Xulkar, Rarmatova (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2023)
Maqolada oʻzbek tilshunosligida sinonimlarning lisoniy va nutqiy voqealanishi hamda ularning stilistik xususiyatlari ilmiy asoslanadi. Turli olimlar tomonidan til sathlari doirasida olib borilgan ilmiy tadqiqotlar masalasi, ularning uslubiy imkoniyatlari badiiy asarlar asosida yoritildi.