BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARINING KITOB MUTOLAASIGA BO’LGAN QIZIQISHLARINI OSHIRISH - Nuriddinova, Sabina (Мир исследований, 2021)
Bugungi kunda zamonaviy texnologiyalar rivojlanib borayotgan davrda kitobning ahamiyatini oshirish muhimdir. O‘quvchilarni kitob mutolaasiga qiziqtirish yo‘llari haqida kitobxonlik ko‘nikmalarini shakllantirish orqali o‘quvchilarni tarbiyalash omillarini oshirish lozim. Boshlang’ich sinflarda kitobxonlik madaniyatini rivojlantirish va qo’llab- quvvatlash, yangi bosqichga olib chiqish ustuvor vazifadir. O’quvchilarda kitob o’qish ishtiyoqini hosil qilish haqida ko’rsatmalar berilgan. O’quvchilarni ma’naviy yuksaltirishda kitob mutolasining ahamiyati.