TRIGONOMETRIK TENGSIZLIKLARNI ISBOTLASHGA VEKTOR TUSHINCHASINING TADBIQLARI. - Quvondiqov, Sardor; Egamqulova, M (Журнал математики и информатики, 2021)
Ushbu maqolada trigonometrik tengsizliklar vektor tushinchalari yordamida isbotlangan. Har qanday uchburchak ichki burchaklari kosinuslarining eng katta qiymati hamda shu uchburchak ikkilangan ichki burchaklari kosinuslari yig’indisining eng kichik qiymatlari aniqlangan