MARKOV ZANJIRILARI UCHUN ERGODIK TEOREMA - Abduxakimov, S; Mamatov, Jasur; Esirgapov , J (Журнал математики и информатики, 2021)
Markov zanjiri deb atalgan jarayonlar birinchi marta 1906- 1907- yillarda A.A. Markovning rus tilida yozilgan asarlarida uchraydigan unli va undosh harflar ketma-ketligining xossalarini o`rganishda bag`ishlanganishlarida ko`rilgan. Bu ishda Markov jarayonlarining muhim sinfi hisoblanadigan,holatlar fazosi chekli yoki sanoqli to`plamdan iborat bo`lgan, bir jinsli Markov zanjirlari bilan tanishamiz va ergodik teorema keltirilgan.