VEKTORLANING TURLI BAZISLARDAGI KOORDINATALARI ORASIDAGI BOG`LANISH - Pardayeva, Zamira (Журнал математики и информатики, 2024)
Ushbu maqolada turli bazislarda berilgan vektor koordinatalari orasidagi bog`lanishlar o`rganiladi. Vektorlarni bir bazisdan boshqasiga o`tkazish usullari, matritsa ko`paytmalari va transformatsiya qonuniyatlari misollar yordamida batafsil tushuntiriladi. Maqola chiziqli algebra va fazo tushunchalarini yaxshiroq anglashga yordam beradi hamda muhandislik, informatika va fizikada amaliy qo`llanilishi uchun zarur nazariy bilimlarini taqdim etadi.