МАКТАБ МАТЕМАТИКАСИДА АМАЛИЙ МАСАЛАЛАРНИ ЕЧИШГА ДОИР УМУМИЙ МЕТОДИК ТАВСИЯЛАР - Xoljigitov, Sobir (Журнал математики и информатики, 2021)
Умумий ўрта таълим мактабларида бошқа табиий фанлар (физика, кимё, биология ва бошқалар) асосларини ўргатишда математиканинг тадбиқи билан учрашамиз ва ҳар хил масалаларни ечишда ҳисоблашлар олиб боришга тўғри келади. Бундай масалалар (содда ёки мураккаб бўлиши мумкин) техник мутахассисларнинг, иқтисодчиларнинг, технологларнинг ва бошқа шу кабиларнинг ҳар кундалик ҳаётида учрайди.