FANLARARO INTEGRATSIYA TASVIRIY SA’AT TA’LIMI SIFATI VA SAMARAAORLIGINI OSHIRISHNING DIDAKTIK IMKONIYATI SIFATIDA - Xudoyberdiyev, Pardaboy (Физико-технологического образование, 2021)
Tasviriy san’at ta’limi tarixi va nazariyasi, ta’lim amaliyotining taxlilidan ayonki, ta’limning bu sohasida ko‘rgazmalilik, fanlararo aloqadorlik, uzviylik va uzluksizlik prinsiplari ustuvor tarzda qo‘llaniladi. Chunki o‘quvchilarda tasviriy savodxonlikni shalkllantirishda, demakki, badiiy ta’lim sifati va samaradorligini oshirishda bu prinsiplar alohida ahamiyat kasb etadi