CHIZMACHILIK DARSLARIDA MUAMMOLI VAZIYATLAR YARATISH VA UNI BARTARAF ETISH USULLARI - Umirov, Abdinazar (Физико-технологического образование, 2022)
Maqolada mashg‘ulotlarni tashkil qilishda muammoli vaziyatlarni vujudga keltirib, o‘quvchi-talabalarning muammoni hal etish, murakkab savollarga javob topish jarayonida alohida obyekt, hodisa va qonunlarni tahlil qilish ko‘nikmalari va bilimlarni faollashtirishga asoslangan bilish faoliyatini taqozo etish va uni bartaraf etish usullari yoritilgan.