HOZIRGI ZAMON O’ZBEK MULTIPLIKATSIYASINING BA’ZI MUAMMOLARI - Nurnazarov, Xudoyberdi (Физико-технологического образование, 2022)
Inson hayotini san’atsiz tasavvur qilib bo’lmaydi. Rassom yaratgan asarlar, shoir yozgan she’rlar, raqqosaning raqsi, qo’shiqchi kuylaganda qo’shiq, tomosha qilayotgan filmlarimizdan tortib, insonning kiyinish madaniyati, so’zlashish odobi ham san’atdir. Mustaqilligimizning dastlabki yillaridanoq yosh avlodni ertangi kunimizning haqiqiy vorislari etib tarbiyalash eng dolzarb masalalardan biri sifatida kun tartibiga qo’yildi. Multfilm yoshu-qarini birdek o’ziga tortadigan, inson qo’li bilan yaratiladigan betakror, rang-barang olamdir. Pekin multfilm asosan yosh tomoshabinlar uchun yaratiladi