ФОТОЭЛЕКТРИК ЭФФЕКТ - Taylanov, Nizom (Физико-технологического образование, 2023)
Ушбу мақолада биз квант физикасида "Фотоэлектрик эффектни ўрганиш" номи остида лаборатория ишларини моделлаштириш муаммосини ўрганамиз. Ёруғлик интенсивлиги ва частотасининг анод кучланишига боғлиқлиги ўрганилади. Анод ва фотокатод ўртасида маълум кучланиш қиймати мавжуд, бу эрда фототок нолга тенг. У параметрининг ўзгариши натижасида берилган кучланишдаги фотоелектр эффектининг ҳосил бўлиш жараёни моделлаштириш нуқтаи назаридан таҳлил қилинди