Badiiy asar syujeti va kompozitsiyasi va badiiy asar tahlilining asosiy tamoyillari - Rahimov, Azizbek (Физико-технологического образование, 2023)
Badiiy asardagi qismlar, obrazlar va badiiy vositalarning muayyan g’oyaviy maqsadga xizmat qiladigan tartibda joylashishi, ularning tasvirdagi mezoni va muvofiqligi kompozitsiya deb ataladi.