КВАНТ ФИЗИКАСИДАН ВИРТУАЛ ЛАБОРАТОРИЯ ЎТКАЗИШ ҲАҚИДА - Tilavova, Turdixol (Физико-технологического образование, 2024)
Олий таълимни турли йўналишлар бўйича такомиллаштириш муаммоларини ҳар томонлама ўрганиш талабаларнинг рақобатбардошлигини оширадиган амалиётга йўналтирилган билимларга, шунингдек, инноватсион ғояларни ривожлантирувчи қобилиятларни ривожлантиришга бўлган эҳтиёжининг долзарблигини кўрсатади. Физикада ахборот технологияларидан фойдаланишнинг истиқболли йўналишларидан бири физикавий жараён ва ҳодисаларни компютерда моделлаштиришдир. “Таълим ва педагогика” мутахассисликларининг кенгайтирилган гуруҳи (таълим йўналиши – физика-математика, физика) бўйича бакалавриат дастурининг “Таълимда замонавий квант физикаси” касбий сикли модулининг апробатсияси бўйича талабаларнинг академик ҳаракатчанлигини назарда тутади. тармоқнинг ўзаро таъсири шартлари, квант физикаси бўйича моделлаштириш компютер лабораторияси семинарини жорий этиш самарадорлигини кўрсатди