IXSTISOSLASHGAN MAKTAB O‘QUVCHILARIDA EMOTSIONAL ZO‘RIQISH NAMOYON BO‘LISHIGA TA’SIR ETUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR - Sultanova, Shaxnoza (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Maqolada ixstisoslashgan maktab o‘quvchilarida emotsional zo‘riqishlar namoyon bo‘lishining psixologik xususiyatlari haqida fikr boradi. Shuningdek, ixtisoslashgan maktab muassasalarining faoliyati, o‘quvchilarning yangi muhitga moslashishi, o‘quvchilar emotsional sohasidagi mummolar, o‘quv faoliyati bilan bog‘liq emotsional zo‘riqishlar va unga sabab bo‘luvchi omillar, emotsional-hissiy kechinmalar haqidagi ilmiy yondoshuvlar, emotsional zo‘riqishlarni bartaraf etishning psixologik chora tadbirlari, ta’lim-tarbiya sharoiti va shaxs intellektual imkoniyatlari kabi masalalar ham batafsil yoritilgan.