SPORTCHILARNING MUVAFFAQIYATGA ERISHUVIDA QADRIYATLARNING EHTIYOJ VA MOTIVATSIYA SIFATIDAGI FUNKTSYASI - Majidov, Jasur (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2025)
Sportda qadriyat tushunchasi o‘xshash tushunchalar bo‘lgan, yeng avvalo, “ehtiyoj”, “motiv”, “ustanovka”, “attidyud”, “dispozitsiya”, “shaxslilik mazmuni”, “ishontirish” kabilar bilan yonma-yon keladi. Masalan, qadriyat motivatsiya singari sportchi faoliyatini yo‘nalishida turtki bo‘ladi.