ОИЛАДАГИ ТАРБИЯ УСУЛЛАРИНИ БОЛАНИНГ МУВАФФАҚИЯТГА ЭРИШИШИГА ТАЪСИРИ - Imomqulova, Fotima (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Жамият тараққиётида болалар муваффақиятга эришишида тўғри тарбия усулларидан фойдаланиш муҳим аҳамият касб этиб, комил инсон даражасида тарбиялашда оилада эътибор бериш лозим бўлган масала, ҳамда асосаий пойдевор бўлиб хизмат қилади.Кўпинча бундай вазиятларда инсоннинг харакати муваффақиятга эришиш мотиватцияга боғлиқ. Мактабгача ёшдаги болаларниг муваффақиятга эришиш мотиватциясини шакллантиришда оиладаги таълим тарбия усулларини тўғри ёналтиришни ўрганиш илмий психологиянинг долзарб масалаларидан биридир.