O’SMIRLAR PSIXOLOGIYASI VA O’SMIR XULQ-ATVORINING O’ZIGA HOSLIGI - Qodirova, Malikaxon (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Maqolada o’smirlik davrining psixologik jihatdan rivojlanish xususiyatlari, o’smir shaxsining shakllanib, kamolotga erishish yo’llari va unga ta’sir etadigan biologik va ijtimoiy omillarning ta’siri masalalari, olimlar tomonidan o’smirlarga berilgan ta’rif, o’smirlar bilan ishlash bo’yicha tavsiyalar berilgan.