Pedagogika ta`lim tizimida ilg`or pedagogik tajribalarning o’rni - Abduqodirova, Nazira (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Maqolada pedagogikada ta’lim-tarbiyaga yangicha erishish tendensiyalari, ta’lim-tarbiya sohasida islohotlarning yo‘nalishlari, pedagogik ijodkorlikning asosiy mohiyati, pedagogik faoliyatda qo’llaniladigan ilg’or innovatsion texnologiyalar xususida so’z yuritilgan. Ta`limda ilg`or pedagogik tajribalarni qo`llash orqali ta`lim sifatini yanada takomillashtirish zaruriyati yoritib berilgan.