ОИЛАДА ФАРЗАНДЛАРДАГИ ИЖТИМОИЙ-ПСИХОЛОГИК ДЕЗАДАПТАЦИЯ ҲОЛАТЛАРИ - Ibaydullayeva, Umida; Qodirova, Mahliyo (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Мақолада оилада фарзандлардаги ижтимоий-психологик дезадаптация ҳолатлари ҳақида сўз юритилиб, дезадаптация ҳолатларини келтириб чиқарувчи ижтимоий омиллар орасида оила ижтимоий институти алоҳида аҳамият касб этади. Ушбу омилларнинг ўз вақтида аниқланиши ва бартараф этилиши ўсмир шахси шаклланишида катта аҳамият касб этади.