INTELLEKT MUAMMOSI VA UNING PSIXOLOGIK JIHATLARI - O’risheva, Pokiza (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Maqolada intellekt va intellekt bilan bog‘liq masalalar ochib berilgan. Jumladan, faylasuflarning intellekt borasidagi qarashlari, aql-zakovat tushunchasi, o‘quvchilarning aqliy kamoloti, mutaffakkirlarning intellekt borasidagi qarashlari hamda intellektning psixologik jihatlari yoritib berilgan.