TA’LIM MUASSASALARIDA ART-TERAPIYADAN FOYDALANISH - Ne’matullayeva, Sarvinoz (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Art-terapiyaning asosan zamonaviy inson uchun jozibasi shundaki, bu usul asosan muloqot va o'zini ifoda etishning og'zaki bo'lmagan usulidan foydalanadi. Ijodkorlik jarayonida miyaning o'ng yarim shari faol ishtirok etadi. Hozirgi tsivilizatsiya asosan muloqotning og'zaki tizimidan va chap "mantiqiy" yarim shardan foydalanadi.