ЎҚУВЧИЛАРНИНГ ЎҚУВ ФАОЛИЯТИ ЖАРАЁНИДА КАСБИЙ МОТИВАЦИЯСИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ - Jumanova, Nasiba; Ҳамидова, Маъмура (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Мақоланинг асосий ғояси бўлажак ўқитувчида касбий мотивацияни шакллантиришнинг долзарб муаммо эканлигига қаратилган. Касбий мотивацияни шаклланишида мотив ва ўқув фаолияти мотивацияси манбаларининг аҳамияти илмий жиҳатдан асосланган. Касбий мотивациянинг шаклланишида талабаларнинг индивидуал хусусиятларини ҳисобга олиш муҳимлиги хусусида ҳам сўз юритилади.