TA’LIM SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA O‘QUVCHI QOBILIYAT VA QIZIQISHLARNI DIAGNOSTIKA QILISH - Toshpo'latova, Nodira; Abdurahmonova, Dildora (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
O‘quvchilar qobiliyati bilan ishlash, ularni qiziqishlarini hisobga olgan holda yondoshuvni tashkil etish o‘quv samaradorligini oshirishning asosiy maqsadlaridan biridir.O‘quv jarayonida o‘quvchidagi ijodiy va maxsus qobiliyatlarini shakllantirish har bir pedagogning vazifasiga aylanishi to‘g‘risidagi ma’lumotlartbayon qilingan.