TALABALARDA IRODAVIY FAOLLIKNI NAMOYON BO‘LISHINING GENDER TAFOVUTLARI - Jo‘rayev, O‘tkir (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Ushbu maqolada talabalarda irodaviy faollikning shaxslilik va gender tafovutlari psixodiagnostik medodikalar yordamida olingan ma’lumotlarning empirik qiymatlari keltirib o‘tilgan. Tadqiqot mazmun mohiyatidan kelib chiqqan holda irodaviy sifatlarning shaxslilik va jinsiy farqlarini yoritishga e’tibor qaratilgan. Shuningdek irodani rivojlantirishga doir tavsiyalar bayon etilgan.