ҚАРДОШ БЎЛМАГАН ТИЛЛАР ТИЗИМИДА МАКОН ДЕЙКСИСИНИ ИФОДАЛОВЧИ СИНТАКТИК БИРЛИКЛАР: In this article, on the example of the English and Uzbek languages, the SEMAS of locative adessive, locative allative, locative ablative, locative translative, locative object, locative instrumental, locative manner are identified on the basis of the substantiality of the syntactic-semantic signs of the category. A comparative analysis of syntactic units, representing the declension of space in the system of non-sister languages, is presented by examples - Арчабаева, Наргиза (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Мазкур мақолада инглиз ва ўзбек тиллари мисолида категориал дифференциал синтактик-семантик белгилардан субстанциаллик базасида локатив адессив, локатив аллатив, локатив аблатив, локатив транслатив, локатив объект, локатив инструментал, локатив тарз семалар аниқланган. Қардош бўлмаган тиллар тизимида макон дейксисини ифодаловчи синтактик бирликларнинг қиёсий таҳлили мисоллар орқали келтирилган.