Bolalarda dramatik instinkt va uning zamonaviy jamiyat bolasida rivojlanishi muammolari - Rafiyev, Farxod (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Maqola bolalardagi dramatik instinktning mohiyatini ochib beradi. Uning rivojlanishi va bolalar tasavvur dunyosining to’liq sezgilarida bolalarning rivojlanishiga to’sqinlik qiladigan zamonaviy dunyoning muammosi. Maqolada ota -onalar o’z farzandlarini noto’g’ri tarbiyalashlari, bu esa bolaning jamiyatda to’liq rivojlanishi uchun to’siq bo’lib qolishi kabi muammolarga bag’ishlangan.