OʻQUV JARAYONIDA KREATIV FIKRLASHNI ANGLASH VA BAHOLASH - Xoliqov, Farxod; Xayriniso, Ganiyeva (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
PISA tadqiqotining o’quv jarayonida o’quvchi yoshlarning ichki va tashqi muhit ta’siriga kreativ yondashuv asosidagi ijodiy faoliyati, aqliy qobilyatni rivojlantirib uni tajriba va intellektga aylantirish ,maqsad sari intilib o’zaro hamkorlik asosida uni muhitga chiqarish , har bir holatga, vaziyatga o’quvchilarning kreativ fiklarini eshitish, uni shakllantirish, baholash tizimini tartibga solishdan iborat.