TA’LIM TARBIYA JARAYONIDA TAFAKKURNING XUSUSIYATI VA TURLARI - xamidovag, (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Tafakkur – bu o‘z tuzilishi va turlariga ega bo‘lgan o‘ziga xos faoliyat. Tafakkurning turlarga bo‘linishi shakli, xususiyati, ochib berilganlik, yangililik va voqelikka moslik darajasiga ko‘ra amalga oshiriladi