JISMONIY TARBIYA TA’LIMI HAQIDA - Mavlyanov, Baxrom (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Abu Ali ibn Sino harakatchanlikni tarbiyalash va sog’liqni mustahkamlashda jismoniy tarbiya mashqlariga teng keluvchi bironta ham dori-darmon yo’q deb,- ilmiy tajribalarda asoslab bergan. Abu Ali ibn Sinoning bu ulug’vor ta’limotini kishilar o’rtasida, ayniqsa o’quvchi – yoshlar o’rtasida keng targ’ibot qilib borish har bir mutaxassisning burchidir.