УСЛУБ БАДИИЙ МАҲОРАТ ДЕМАКДИР - Пардаева, Зульфия (АКТУАЛЬНОЕ В ФИЛОЛОГИИ, 2021)
Ушбу мақола жаҳон адабиётида “аёллар насри” феноменал аҳамиятга эга бўлган адабий жараёнда ўз бадиий овози билан ажралиб турган замонавий ўзбек ёзувчиси Зулфия Қуролбой қизи ҳикоялари бадииятининг ўзига хослигини очиб беришга бағишланган. Зулфия ҳикояларининг қаҳрамонлари ўз ғами, ташвиши, шодлигу ҳасрати билан бўй кўрсатган аёллар. Уларнинг аксарияти меҳнатда суяги қотган, оиланинг юкини кўтарган, ўзининг “мен”лигига даъво қилган замондош аёллар. Зулфия Қуролбой қизи ҳикоялари поэтикаси адибанинг фалсафий мушоҳадалари бадиий тафаккур доираси кенглигини, бадиий тил воситалари реализм, романтизм, модернизм, постмодернизм, магик реализм каби тамойил ва методлар синтезини уйғунлаштиргани билан ҳикоялар бадиий ўзига хослигини таъминлайди. Унинг асарлари ғайриоддий сюжети, фавқулодда воқеалар ривожи оддий ва табиийлиги билан ўқувчини ўзига жалб қилади